Ermelo ECWC Endurance 2021

Zilco | Sponsor van het evenement

Zilco

We zijn verheugd om onze nieuwe sponsor, Zilco aan te kondigen!

Van een bescheiden begin in een kleine fabriek in Sydney, Australië in 1962, is Zilco gegroeid en geëvolueerd en exporteert nu synthetische zadelproducten over de hele wereld. Na het succes en de populariteit van de eerste lichtgewicht, synthetische raceproducten realiseerde de eigenaar van Zilco, Tony Strachan, zich al snel het bredere potentieel van deze revolutionaire synthetische materialen in de paardensportwereld.

Zilco logo

“Geleid door de expertise van onze wereldwijde medewerkers, hebben we ons uitgebreid en produceren we nu producten voor vele gespecialiseerde hippische disciplines, waaronder de rensport, mensport, drafsport en de natuurlijk Endurance. In de loop der jaren hebben we de vraag naar Zilco-tuig zien groeien en toenemen, omdat paardensportconsumenten de voordelen  van synthetische materialen ten opzichte van traditioneel leer hebben omarmd.

We weten dat Enduranceruiters zeer goed op hun paarden zijn afgestemd en ons tuig is ontworpen met die relatie in ons achterhoofd. We beseffen dat tijd en geld kostbaar zijn en dat ruiters moeten weten dat ze in elke situatie op hun tuig kunnen vertrouwen. Of je nu kiest voor ons Marathon, Deluxe of nieuwe Ultra hoofdstel, ze bieden allemaal een gemakkelijke ombouw van hoofdstel naar halster; geweldig als je wedstrijden aan het rijden bent of gewoon voor alledaags gemak.

Naast hoofdstellen bieden wij een scala aan andere producten en accessoires, waaronder bitloze hoofdstellen, hackamores, borsttuigen, martingalen, verschillende teugelopties en zadeldekjes.”

Voordelen van synthetisch tuig:

Zilco’s Endurance hoofdstellen zijn gemaakt van sterk en duurzaam geweven “webbing”, gecoat met een co-polymeer en gecombineerd met sterke roestvrijstalen fittingen. Deze materialen zijn super gemakkelijk te onderhouden; dompel eenvoudigweg in een emmer water en veeg af; moeizaam invetten is niet nodig! Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar is ook voordelig om de verspreiding van infecties op stallen te voorkomen. Zilco-materialen behouden ook flexibiliteit over een breed temperatuurbereik, waardoor ze ideaal zijn voor ruiters over de hele wereld.

Van halsters tot touwen, hoofdstellen tot borsttuigen, Zilco heeft een compleet assortiment producten die geschikt zijn voor recreatieve ruiters, voor degenen die nieuw zijn in de endurancesport, tot ruiters die deelnemen aan internationale wedstrijden.

Met deskundige dealers over de hele wereld, bezoek www.zilco.net om vandaag de dichtsbijzijnde Zilco-dealers te vinden!