Ermelo ECWC Endurance 2021

Een terugblik op het evenement

KNHS centrum EKWK Endurance 2021

Geschreven door Eric Lamsma, organisator FEI Endurance World (YJ) & European Championship 2021.

“Een week na het einde van de twee kampioenschappen Endurance, kunnen we als organisatie met voldoening terugkijken op het event. Het organiseren ervan in een relatief korte periode was alleen mogelijk met de inzet van vele mensen uit onze Endurance sport. Met elkaar hebben we laten zien aan de wereld hoe Nederland dit soort zaken in gezamenlijkheid kan doen. In mijn rol als initiatiefnemer kan ik hier ook in volle emotie nog steeds van genieten. Zoveel mensen die veel tijd en energie hebben gegeven en dan ook nog eens de hele dag met een grote glimlach rondlopen. Deelnemers, officials en bezoekers hebben ons vele complimenten terug gegeven.

Voor mij is het van belang dat we een eerlijke route hebben kunnen neerleggen met een technische basis waarbij we de sport weer getracht hebben terug te brengen naar zijn oorsprong. Ik heb de overtuiging dat alle deelnemende landen zowel europees als buiten europa hier een belangrijke bijdrage aan geleverd hebben.

Dat we een eerlijke route hebben kunnen neerleggen met een technische basis waarbij we de sport weer getracht hebben terug te brengen naar zijn oorsprong.

Foto door: Murielle Mulder

Ondanks dat we nog de afrondingen aan het uitvoeren zijn ben ik zeer dankbaar. Met de hulp van de Provincie Gelderland, de gemeente Ermelo en ook de diverse terreineigenaren hebben we kunnen genieten van de prachtige routes op het mooiste stukje van Nederland, de Veluwe, vanuit een meer dan fantastisch Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met een zeer goede samenwerking met de KNHS en de FEI. Veiligheid stond hoog in ons vaandel mede met behulp van traffic control zijn we hier goed ingeslaagd. We zijn nog niet klaar met ons event, een veterinair congres zal nog volgen net als een scholenproject op het basisonderwijs in Gelderland en een groot businessevent.

We zijn erg blij met het fantastische deelnemersveld voor beide wedstrijden, voor ons was het een genot om te horen hoeveel enthousiasme er was over de tracks met de bloeiende heide. De komende weken zullen vooral in het teken staan van de debriefings, zowel met onze Nationale Federatie als ook de FEI. Later zal er een uitgebreid verslag door ons worden gepubliceerd waarin ook opgenomen mogelijke verbeterpunten voor een toekomstig kampioenschap.”